Cash for car: wat betekent dat voor mij?

Vanaf volgend jaar kan een werknemer kiezen voor een som geld in plaats van een bedrijfswagen. Dat is de kern van de federale regering principieel overeengekomen met het concept "cash for car". Dit aanbod is enkel voor reguliere jobs, dus niet voor jobstudenten. Belangrijker is de vraag: zal jij als kersvers werknemer gebruik kunnen maken van het systeem?

Wie komt in aanmerking voor cash for car?

Niet elke werkgever/werknemer komt zomaar in aanmerking voor het omruilen van de bedrijfswagen naar een hoger mobiliteitsbudget.

Werknemers die hun bedrijfswagen willen inruilen voor geld, moeten de voorbije drie jaar minstens twaalf maanden ononderbroken een salariswagen hebben gehad. Bovendien moet dat zeker drie maanden het geval zijn vooraleer de aanvraag gebeurt.

Starters hebben per definitie geen drie jaar werkervaring... en vallen dus uit de boot.

Hoe groot is het voordeel?

Het voordeel wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde.

Nemen we een voorbeeld met een populaire bedrijfswagen, de Audi A4. Deze wagen omruilen levert een maandelijks netto voordeel op van ongeveer 450 euro.

De precieze berekening hangt af van meerdere factoren. Met de rekenmodule "cash for car" kan je dit in detail berekenen.

Conclusie

Starters vallen uit de boot voor dit nieuwe financieel voordeel. Jammer, want het gaat om een aanzienlijk financieel voordeel.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.