Interimkantoor nodig? Ik kan dat toch zelf wel?

Misschien ben je nog studerende en zoek je een studentenjob of ben je net klaar met studeren, maar wil je carrière nog niet echt op gang komen. Je bent al een tijdje op zoek, maar je komt elke keer vacatures van interimkantoren tegen. Continue selectieprocedures, verschillende contactpersonen en dan nog maar de vraag of je kan beginnen aan je nieuwe loopbaan. Is een interimkantoor wel echt nodig? Kun je dat, als student, niet gewoon zelf?

Inter.. wat?

Een interimkantoor, ofwel uitzendbureau, is een bureau die als tussenpersoon functioneert tussen verschillende partijen. De bekendste voorbeeld zijn Accent, Adecco, Randstad, en Forum.

Bedrijven die (tijdelijke) werknemers willen aannemen en werkzoekenden zijn beide kind aan huis bij een interimkantoor. Deze bureaus bemiddelen tussen beide partijen om zo de beste combinatie werkgever-werknemer te vinden. Zo verzorgen ze de inschrijving van personeel, gereedschappen en kleding en zijn ze het aanspreekpunt voor werknemers, wanneer ze vragen hebben over het werk.

Zelf doen!

In deze wereld, die continu aan het veranderen is, worden zowel werkgever als werknemer steeds veeleisender. Lees hierover ons artikel over "jobstudenten aan de macht". Zo moet je tegenwoordig voor een leuke baan al gauw aan een heel eisenpakket voldoen. Maar ook de werknemer wil een bepaald loon, werkomstandigheden en accepteert niet zomaar meer elke baan.

Interimkantoren zijn niet altijd nodig. Je kunt er voor kiezen om op andere manieren aan een baan te komen, zoals bijvoorbeeld old-school langsgaan bij bedrijven. Het is daarbij wel belangrijk dat je (communicatief) sterk in je schoenen staat, en op de correcte manier gekleed bent. Wel zijn er veel bedrijven die deze manier van solliciteren erg waarderen. Je hebt dan echt ballen getoond en dat vinden ze vaak een plusplunt!

Interimkantoor of niet? Conclusie

Zijn interimkantoren echt nodig? Voor degene die snel aan een baan willen komen, duurt het selectieproces vaak wat te lang. Ben je niet bang en wil je een goede eerste indruk neerzetten? Dan kun je er dus altijd voor kiezen om op eigen houtje op zoek te gaan naar een passende bijbaan.

Voor degene die zeker willen weten dat ze een baan krijgen, die voldoet aan hun eisen, is een interimkantoor wel superhandig. Je geeft de bemiddeling dan als het ware uit handen.

Uiteindelijk is het een uitzendbureau niet verplicht en sta je zelf voor de keuze! Wat heeft jouw voorkeur?

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.