Jobstudenten aan de macht

Jobstudenten verzamelen tegenwoordig een heleboel informatie over een openstaande vacature vooraleer ze als hun kandidatuur insturen en solliciteren. De job moet voldoen aan hun verwachtingen en vereisten. Je kan zeggen dat de sollicitanten en jobstudenten de macht gegrepen hebben bij de sollicitatie.

Dit was vroeger niet zo. Toen waren jobstudenten afhankelijk van de goodwill van tussenpartijen zoals interimkantoren. Die partijen hadden toen de macht bij sollicitaties. Hoe komt het dat dit evenwicht verschoven is? Er zijn verschillende redenen.

Toegang tot informatie leidt tot macht

De toegankelijkheid en snelheid tot informatie heeft de manier waarop een kandidaat zoekt naar een job volledig veranderd. Vroeger lag de machtsbalans in de handen van de werkgever, echter is er nu de shift aan het gebeuren. Doordat de kandidaat een overkill aan informatie kan vinden over de meeste werkgegevers kan de sollicitant bij wijze van spreken zijn eigen wetten stellen.

Uit analyses van specialisten blijkt dat deze evolutie zet vooral doorzet bij de millennials, mensen geboren tussen 1982 en 1996. Uit diezelfde studie blijkt ook dat gegeerde kandidaten zoals ingenieurs, IT-specialisten en marketingexperts koploper zijn in deze evolutie.

Bijna iedereen zoekt eerst info over loonvoorwaarden

Bijna de helft van de ondervraagden stelt dat ze informatie over de loonvoorwaarden hadden opgezocht vooraleer te beslissen op een vacature in te gaan. Uit een enquête die ManpowerGroup vorig jaar organiseerde, blijkt trouwens dat mensen die van job willen veranderen een hoger loon dubbel zo belangrijk vinden als de inhoud van de functie.

Naast informatie over loonvoorwaarden en voordelen, analyseert de kandidaten de 'employer brand' en de visie van het bedrijf, zijn missie en zijn engagement op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzame ontwikkeling.

Deze trends worden nog versterkt door het groeiende aandeel millennials op de arbeidsmarkt, goed voor 35% van de wereldwijde beroepsbevolking in 2020. Het lijkt erop dat hun positie met macht dus niet direct zal veranderen.

Bron: manpowergroup.be, 2017

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.