NMBS en Proximus discrimineren: studentenjobs bijna enkel voor familieleden

De discussie van een paar maand geleden is nog niet bekoeld. Toen liet UNIA weten dat het discriminerend is als bedrijven hun vakantiejobs voorbehouden aan familieleden

Wat zegt UNIA?

Unia had die praktijk toen onderzocht. Hun conclusie: het is inderdaad in strijd met de antidiscriminatiewet. Niet enkel discriminatie op basis van religie, ras of handicap vallen hieronder, ook discriminatie op basis van geboorte. Je mag niet bevoordeeld worden omdat je het kind bent van iemand.”

Het advies aan bedrijven was daarom om slechts een klein deel van de beschikbare vakantiejobs open te stellen voor familie van personeel.

...  wat doen de spoorwegen en Proximus?

Volgens onderzoek van Veli Yüksel geeft de NMBS-Groep tachtig procent van de studentenjobs sowieso aan kinderen van  eigen personeelsleden. Ook bij Proximus is dit het geval: bijna drie vierde (73 procent) van de studentenjobs is voorbehouden voor kinderen van personeelsleden. Die bedrijven voldoen dus niet aan de vraag van UNIA om slechts een "klein deel" voor te behouden aan familieleden.

Bpost scoort beter. Slechts 25% van de studentenjobs wordt gereserveerd voor familieleden. Veli Yüksel wil deze lijn doortrekken, en wil dat overheidsbedrijven maximaal 25% van de studentenjobs voorbehouden aan familieleden.

Wat denk jij hiervan?

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.