Toelatingsexamen geneeskunde

Twijfel je nog of je zou gaan studeren voor kinesist of arts / tandarts? Geneeskunde en de kinesitherapie liggen zeer dicht bij elkaar. In het verleden stond ik voor hetzelfde dilemma. Ga ik nu geneeskunde gaan studeren of revalidatiewetenschappen? Zou ik meedoen aan het toelatingsexamen geneeskunde? Zou ik het niet gewoon eens proberen dat toegangsexamen, gewoon voor de sport? Veel twijfels, maar uiteindelijk moet je wel de knoop gaan doorhakken. Het toelatingsexamen geneeskunde bereid je best wel goed voor.

Meer informatie

Het examen gaat elk jaar door begin juni en eind augustus. Het examen heeft plaats in de Heizel in Brussel (bron). Het duurt van acht uur tot half zes. Het examen bevat een deel Kennis en Inzicht in de Wetenschappen (KIW) en een deel Informatie Verwerven en Verwerken. Er wordt een giscorrectie toegepast. Meer informatie over de planning vind je op de officiƫle website. Jezelf optimaal voorbereiden kan via de website toelatingsexamen-geneeskunde.be.

Voor de sport

Wil je voor de sport eens meedoen met het ingangsexamen? Een testje voor je wetenschappelijke kennis of een wedstrijdje onder vrienden? Dan is de keuze voor het al dan niet voorbereiden nog niet zo belangrijk.

Ik wil echt geneeskunde studeren

Wil je echt geneeskunde studeren, dan start je voorbereiding vanaf nu. Deze website heeft alles wat je hiervoor nodig hebt. Slaagpercentage met deze voorbereiding ligt zo'n 3 maal hoger dan andere voorbereidingstools. Twijfel dus niet.

Niet geslaagd?

Te weinig voorbereid? Doe deze keer dan beter en ga voor een supervoorbereiding. Je kan ook een jaartje overbruggen door revalidatiewetenschappen of biomedische wetenschappen te gaan studeren en zo al enkele vrijstellingen op zak te steken. Enkel als je hier slaagt uiteraard.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.