Blog van sitebeheer

Innovatieve jobs in de gezondheidszorg

Met deze website wegmetrugpijn.be willen we mensen helpen die al jarenlang last hebben van rugpijn. We focussen op de onderwerpen lage rugpijn, middenrugpijn en nekpijn. Achter de website zit een gemotiveerd team van professionals. We hebben je hulp nodig!

Innovatieve jobs in de gezondheidszorg

Gezien onze onderwerpen focussen we op studenten in de medische sector, zoals geneeskunde, kinesitherapie, lichamelijke opvoeding (LO). We focussen ons op mensen met interesse in innovatieve jobs in de gezondheidszorg.

We zijn op zoek naar de volgende profielen:

Medisch tekstschrijver

Je bent student geneeskunde, lichamelijke opvoeding of kinesitherapie.

Studentenjob bij Roompot

Ken je de vakantieparken en campings van Landal, Roompot of Centerparcs?

Elk jaar staan er bij deze bedrijven honderden vakantiejobs open.

Werken bij Roompot

Vandaag focussen we ons op jobs bij Roompot.

Roompot Vakanties heeft een traditie van 50 jaar hoogwaardig beheer van vakantieparken en campings. Ooit is Roompot begonnen als mooi vakantiepark in Kamperland in Zeeland, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een aanbieder van zo’n 207 vakantieparken met in totaal meer dan 1200 accommodaties, verspreid over 9 landen. Roompot Vakanties beheert eigen Roompot parken en campings in Nederland en Duitsland, waarbij gasten verzekerd zijn van een kwaliteitsmerk met de beste service.

Recordaantal studentenjobs gezocht :-)

Pretpark Walibi is op zoek naar 600 nieuwe jobstudenten, voor al het werk in het hoogseizoen. (Lees op onze website de jobbeschrijving)

Experten zeggen aan VTM NIEUWS dat ze er snel bij moeten zijn om andere bedrijven voor te zijn, want de economie draait goed tegenwoordig. In Walibi lopen de kandidaturen van jobstudenten nu al massaal binnen.Voor het eerst kunnen de kandidaten zich online in een filmpje voorstellen. Zo kan Walibi zien hoe ze interageren met het publiek, wat belangrijk is voor jobstudenten die in contact komen met het publiek.

Seizoensarbeiders

Walibi zoekt voor de zomer in totaal 600 mensen. Zowel jobstudenten als seizoensarbeiders. Dat Walibi al zo vroeg in het jaar begint te zoeken, is geen toeval zo weten experten.

“Walibi is een sterke gebruiker en weet dat er schaarste is, dus is dit te verwachten”, zegt Jan Denys, arbeidsmarktspecialist van Randstad.

Jullie ervaringen bij Deliveroo?

Velen zullen van mening dat het thuisbezorgen van eten een van enorme luxe is. Er wordt daarom ook niet voor niets zo veel gebruik van deze mogelijkheid gemaakt. Meerdere populaire sites bieden deze dienst aan, waaronder Deliveroo. Zij bieden tevens een leuke studentenjob aan: het worden van fietskoerier. Het is dan de bedoeling dat jij het eten van de restaurants bij de mensen aan huis brengt. Deliveroo is actief in Antwerpen, Gent en Brussel.

NMBS en Proximus discrimineren: studentenjobs bijna enkel voor familieleden

De discussie van een paar maand geleden is nog niet bekoeld. Toen liet UNIA weten dat het discriminerend is als bedrijven hun vakantiejobs voorbehouden aan familieleden

Wat zegt UNIA?

Unia had die praktijk toen onderzocht. Hun conclusie: het is inderdaad in strijd met de antidiscriminatiewet. Niet enkel discriminatie op basis van religie, ras of handicap vallen hieronder, ook discriminatie op basis van geboorte. Je mag niet bevoordeeld worden omdat je het kind bent van iemand.”

Het advies aan bedrijven was daarom om slechts een klein deel van de beschikbare vakantiejobs open te stellen voor familie van personeel.

Welke studentenjobs zet ik op mijn cv?

Met een studentenjob kan je een extra zakcentje verdienen. En het levert ook de nodige ervaringen op.

Je kan hierbij selectief te werk gaan en je vakantiejob laten aansluiten op de carrière die je in gedachten hebt.Je snuift dan op wat je straks te wachten staat en je doet waarschijnlijk werk wat je leuk vindt.

Het kan echter ook gebeuren dat je studentenjob niet aansluit bij je latere carrièrepad. Feitelijk doet dat er niet toe. Als je maar weet welke jobs je straks wel of niet op jouw cv kan zetten.

Wil je weten wat de do's en don't's zijn, lees onderstaande dan even goed door:

Jobstudent van het jaar 2017

Julie uit Sint-Niklaas werd gisteren door UNIZO gelauwerd als Jobstudent van het Jaar.
Proficiat Julie!

Wij bij vakantie-job.be vinden dat élke student recht heeft op deze titel.
Daarom presenteren we je met plezier een oorkonde "Jobstudent van het jaar".

Wat moet je daar voor doen? Eenvoudig ... ga naar de website certificatemagic.com, verander je naam, en download gratis je oorkonde.Geniet van de laatste dagen augustus!

Uber/AirBNB voor je autoverzekering

Voila. Met je vakantiewerk van de laatste jaren heb een bom geld gespaard.

Je wilt mobiel zijn, en zelf kunnen beslissen waar je naartoe wilt gaan. Je start aan de hogeschool of universiteit en je wilt pendelen.

Tijd om een auto te kopen! Maar dat loopt moeilijker dan gedacht ...

Verzekeringsmaatschappijen willen je niet

Autoverzekeringen voor jongeren zijn duur. En dit heeft een reden. Bij 18-jarige jongens ligt de kans op een ongeval 3x hoger dan gemiddeld, bij 18-jarige meisjes ligt dit 2x hoger. 

Niet alleen het aantal ongevallen ligt hoger. De ongevallen zijn gemiddeld ook zwaarder en dus duurder.

Bedrijven staan dus niet te springen om jonge klanten aan te trekken. Behalve ... als die een fors hogere premie betalen.

Gratis vacaturewebsites – overzicht 2018

Op zoek naar gratis vacaturewebsites? Als je gratis een vakantiejob wilt publiceren dan hoef je niet verder te zoeken. Dit kan via ons jobplatform. Maar misschien ben je op zoek naar een website om een andere job online te plaatsen.

Daarom publiceer ik sinds 2015 een overzicht van de gratis vacaturewebsites. Dit zijn websites waar werkgevers gratis een job kunnen publiceren.

Deze lijst is één van de meest populaire pagina's op deze website.
Dit is logisch: gratis jobwebsites zijn de laatste jaren sterk in populariteit gestegen.
Het is het ideaal alternatief op sites zoals Jobat en Vacature, waar het plaatsen van een vacature handenvol geld kost.

Gratis vacaturewebsites: algemeen

Er bestaat eigenlijk geen goede algemene jobwebsite waar je vacatures gratis kunnen geplaatst worden.

Interimkantoor nodig? Ik kan dat toch zelf wel?

Misschien ben je nog studerende en zoek je een studentenjob of ben je net klaar met studeren, maar wil je carrière nog niet echt op gang komen. Je bent al een tijdje op zoek, maar je komt elke keer vacatures van interimkantoren tegen. Continue selectieprocedures, verschillende contactpersonen en dan nog maar de vraag of je kan beginnen aan je nieuwe loopbaan. Is een interimkantoor wel echt nodig? Kun je dat, als student, niet gewoon zelf?

Inter.. wat?

Een interimkantoor, ofwel uitzendbureau, is een bureau die als tussenpersoon functioneert tussen verschillende partijen. De bekendste voorbeeld zijn Accent, Adecco, Randstad, en Forum.

Jobstudenten aan de macht

Jobstudenten verzamelen tegenwoordig een heleboel informatie over een openstaande vacature vooraleer ze als hun kandidatuur insturen en solliciteren. De job moet voldoen aan hun verwachtingen en vereisten. Je kan zeggen dat de sollicitanten en jobstudenten de macht gegrepen hebben bij de sollicitatie.

Dit was vroeger niet zo. Toen waren jobstudenten afhankelijk van de goodwill van tussenpartijen zoals interimkantoren. Die partijen hadden toen de macht bij sollicitaties. Hoe komt het dat dit evenwicht verschoven is? Er zijn verschillende redenen.

Cash for car: wat betekent dat voor mij?

Vanaf volgend jaar kan een werknemer kiezen voor een som geld in plaats van een bedrijfswagen. Dat is de kern van de federale regering principieel overeengekomen met het concept "cash for car". Dit aanbod is enkel voor reguliere jobs, dus niet voor jobstudenten. Belangrijker is de vraag: zal jij als kersvers werknemer gebruik kunnen maken van het systeem?

Wie komt in aanmerking voor cash for car?

Niet elke werkgever/werknemer komt zomaar in aanmerking voor het omruilen van de bedrijfswagen naar een hoger mobiliteitsbudget.

Werknemers die hun bedrijfswagen willen inruilen voor geld, moeten de voorbije drie jaar minstens twaalf maanden ononderbroken een salariswagen hebben gehad. Bovendien moet dat zeker drie maanden het geval zijn vooraleer de aanvraag gebeurt.

Starters hebben per definitie geen drie jaar werkervaring... en vallen dus uit de boot.

Weg met het pensioen, leve de platformeconomie!

Recent gepensioneerde senioren kunnen een veelbelovende toekomst hebben als ondernemers en platformwerker.

In de schaduw van torenhoge flatgebouwen in Nowon-gu, een voorstad van Seoel, verzamelen medewerkers van CJ Logistics, een groot Zuid-Koreaans bezorgingsbedrijf, bij het lokale welzijnscentrum. Een vrachtwagen trekt op en de groep, grotendeels 70+ mannen, beginnen met pakketten te lossen. 'Het is veel beter dan thuis te blijven', zegt Eun Ho Lee, een 77-jarige die in zijn jongere dagen een bedlinnenbedrijf had. Zoals zoveel van zijn generatie in dit land, heeft hij geen pensioen en leeft voornamelijk van zijn spaargeld, dus de 500-600 euro die hij met deze baan verdient is welkom. Hij kan zich niet voorstellen dat hij ooit vertrekt.

Loonkloof begint bij al bij vakantiejob. Wat doen we eraan?

Uit onderzoek van een interimkantoor blijkt dat mannelijke studenten gemiddeld zo'n 300 euro per jaar meer verdienen met hun studentenjob. Uit het onderzoek uit 2017 bij duizend jongeren blijkt dat mannelijke studenten jaarlijks 2.200 euro verdienen, en vrouwelijke jobstudenten 1900 euro. De loonkloof bedraagt een kleine 300 euro of 12 procent.

Verschillende oorzaken

Uit de studie worden verschillende mogelijke oorzaken van de loonkloof onderzocht.

Wordt dit hogere loon veroorzaakt door beter onderhandelen van de jongens? Volgens de studie niet, omdat er weinig onderhandeld wordt over het loon van vakantiejobs. Ook discriminatie lijkt uitgesloten: voor dezelfde job verdienen jongens evenveel als de meisjes.

Vakantiejobs enkel voor werknemers: discriminatie

Althans, dat is de visie van UNIA, de organisatie die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert.

Wat zegt UNIA?

UNIA zegt dat bedrijven die vakantiejobs voorbehouden aan kinderen of andere familieleden van hun personeelsleden in strijd zijn met de antidiscriminatiewet.

Bram Sebrechts, woordvoerder van Unia verduidelijkt: “Bedrijven vragen ons inderdaad regelmatig of ze bij het toekennen van studentenjobs voorrang mogen verlenen aan kinderen van hun werknemers”.

“Wij hebben de vraag onderzocht. Onze conclusie: het is inderdaad in strijd met de antidiscriminatiewet. Want houd er rekening mee, niet enkel discriminatie op basis van religie, ras of handicap vallen hieronder, ook discriminatie op basis van geboorte. Je mag niet bevoordeeld worden omdat je het kind bent van iemand.”

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van sitebeheer