Hoeveel verdien ik tijdens mijn studentenjob?

Als je met een studentenovereenkomst werkt dan heb je in principe recht op hetzelfde loon als de gewone werknemers in het bedrijf.

Wat zijn de regels rond mijn loon?

Dit principe is uitgewerkt in een aantal regels:

  • Je hebt recht op hetzelfde loon als de gewone werknemers van het bedrijf met dezelfde functie. Vaak is dit het minimumloon dat vastligt in de CAO van de sector waartoe het bedrijf behoort.
  • Doe je overuren, dan moet je extra betaald worden. Overuren gepresteerd op zon- en feestdagen moeten dubbel betaald worden.

Het loon moet duidelijk vermeld worden in je studentencontract. Als je loon niet op voorhand kan vastgesteld worden, moet de wijze en de basis van berekening toelicht worden. Je studentenovereenkomst moet ook het tijdstip bevatten waarop je zal uitbetaald worden.

Heb je vragen of opmerkingen? Plaats hieronder een reactie zodat onze verantwoordelijke studentenjobs je kan antwoorden.

There is 1 Comment

Hallo ik ben Meave ik ben 17 ik zoek niet aleen maar vakantiejob maar ook wekendjob ik motiveerde ik ben altijd op tijd op mijn werk ik doe mijn werk heel graag ik ben crative ik praat 3 talen zo als france Nederland Engels Merci groetjes Meave

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.