Krijg ik de feestdagen uitbetaald?

De reglementering over de feestdagen is eveneens van toepassing op de studenten die werken. Dit betekent dus dat de werkgever verplicht is om hen het loon te betalen voor de feestdagen die in de periode van hun tewerkstelling vallen.
 

Als studentwerker in het bedrijf heb je in de meeste gevallen recht om de feestdagen tijdens je werkperiode. En gelukkig zijn er heel wat feestdagen tijdens de vakantieperiodes!

Wat zijn de verschillende mogelijke situaties:

  • Heb je minder dan 15 dagen gewerkt, dan krijg je geen vakantiedagen uitbetaald.
  • Heb je tussen de 15 dagen en 1 maand gewerkt, dan is de werkgever verplicht om de feestdagen uit te betalen die voorkomen tijdens de 14 dagen die volgen op het einde van de overeenkomst of de tewerkstellingsperiode;
  • Heb je langer dan 1 maand gewerkt, dan geldt de regel van hierboven, maar met de feestdagen die voorkomen tijdens de 30 dagen die volgen

Let dus op, als je je periode van je vakantiejob op eigen initiatief tussentijds onderbreekt, en 2x 10 dagen werkt in de plaats van 1x 20 dagen, dan kan je dus vakantiedagen missen. Is het de werkgever die de periode onderbreekt, bijvoorbeeld omdat er geen werk genoeg is, dan blijft de periode lopen.

Voorbeelden

Een paar voorbeelden:

  • Stel je werkt van maandag 1 juli tot vrijdag 1 augustus. Je krijgt twee feestdagen uitbetaald: 21 juli en 15 augustus.
  • Stel je werkt van maandag 1 juli tot vrijdag 1 augustus. Je neemt een verlengd weekend van vrijdag 18 juli tot dinsdag 22 juli. Je onderbreekt zelf je periode van tewerkstelling; je werkgever zal de feestdag 15 augustus niet uitbetalen.
  • Stel je werkt van maandag 1 juli tot vrijdag 1 augustus. Je werkgever onderbreekt je contract voor de laatste week omdat er te weinig werkt is. Je onderbreekt niet zelf de periode van tewerkstelling; je werkgever moet de feestdag op 15 augustus uitbetalen. 

Heb je vragen of opmerkingen? Plaats hieronder een reactie zodat onze verantwoordelijke studentenjobs je kan antwoorden.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Op deze manier vermijden we spambijdrages.